+ Reply to Thread
Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 31 to 40 of 57
  1. #31
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    14

    Default Re: Convert 2 plug outlet to 3 plug outlet

    Is there an easy way to tell where the head of each branch circuit is??

  2. #32
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Denver, CO
    Posts
    666

    Default Re: Convert 2 plug outlet to 3 plug outlet

    Quote Originally Posted by Buckie 777 View Post
    Is there an easy way to tell where the head of each branch circuit is??
    No not really. Usually nearest the panel feeding the circuit but no guarantees........

    If you are that concerned you could install gfci breakers on all your branch circuits.

  3. #33
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    14

    Default Re: Convert 2 plug outlet to 3 plug outlet

    Thanks for your help. Not sure what each branch circuit is?

  4. #34
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Denver, CO
    Posts
    666

    Default Re: Convert 2 plug outlet to 3 plug outlet

    Each breaker in your main panel feeds a "branch circuit"

  5. #35
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    The Great White North
    Posts
    4,045

    Default Re: Convert 2 plug outlet to 3 plug outlet

    Quote Originally Posted by kentvw View Post
    Arrg!!!!!!!!!!!............ I have figured out caring about people is a fault of mine and not an asset. lol just kidding........ just kidding....... I love it really or I would not be here.

    All your fault Canuk....... You Nort Country Animal......... Do you Hibernate that far Nort?
    Hey buddy boy .... just needed someone who knows what the heck they're talking about .... when it comes to NEC stuff that ain't me ... besides you're just a big softy.

    Oh ... hibernation is just around the corner ... brrrrr.
    "" an ounce of perception -- a pound of obscure "
    - Rush

  6. #36
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    14

    Default Re: Convert 2 plug outlet to 3 plug outlet

    So...are you saying that if I install a GFIC receptacle on any outlet that is controlled by that specific breaker, the rest of the outlets on that line will be protected??

    Sorry, I feel really stupid about this. Thanks so much for your input.

  7. #37
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Denver, CO
    Posts
    666

    Default Re: Convert 2 plug outlet to 3 plug outlet

    Canuks winter coat is growing out and he has thrown on the feed bag..............

    .......... Buckie, understand we are just people having fun among folks who try to help........... Feel free to ask your questions and we will help and have fun along the way............. I'll give you the best I have as a CO Contractor w/30 years of CO electrical stuff under my skinny belt................

    Never trust those northern folk who are doing forage before hibernation.............. They just do not get it..............

    Wink!

  8. #38
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    14

    Default Re: Convert 2 plug outlet to 3 plug outlet

    Is it very difficult to install a GFIC Breaker. I think I was intially thinking you said GFIC Outlet.

    Can't blame anyone for wanting to hibernate on a day like today.
    Last edited by Buckie 777; 09-05-2008 at 08:48 PM. Reason: add additional information

  9. #39
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Denver, CO
    Posts
    666

    Default Re: Convert 2 plug outlet to 3 plug outlet

    Yup, my friend........... That is not stupid! Quit hacking on you self my friend! Not knowing does not equal stupid!

  10. #40
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    14

    Default Re: Convert 2 plug outlet to 3 plug outlet

    Ok... so installing a GFIC Breaker is more than a novice like me can handle???

    I really appreciate you help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •